We hebben allemaal wel een verhaal over een slechte ervaring met een stijltang. Voor mij was dat in de beginjaren 2000, toen ik Avril Lavigne als idool had en haar gordijn van vlashaar wilde namaken. Hoewel ik al steil haar had, gebruikte ik een drogisterijstijltang zonder hittebeschermer om mijn lokken te stijlen, met als gevolg dat mijn haar gebakken was. Gelukkig is de technologie tegenwoordig geëvolueerd. Als het gaat om haarstylingproducten, is Dyson een merk om naar te kijken. In deze Dyson Corrale review bespreken we de nieuwste stijltang van het merk. Dit is hetzelfde Dyson dat de populaire Airwrap maakt. In 2016 gaven ze hun ingenieurs de opdracht om een föhn te ontwerpen, in 2018 volgde de Airwrap nat-naar-droog stylingkit en in 2020, na zeven jaar ontwikkeling, een stijltang. Deze werd gelanceerd in maart, maar ik heb hem zelf thuis getest tijdens zelfisolatie en kan nu een volledig overzicht geven van wat hem zo speciaal maakt.
De Dyson Corrale stijltang is erg handig, niet alleen om je haar te stylen zonder in de knoop te raken, maar ook om je ijdelheid tevreden te stellen. Je kunt vrij rond, over en onder je lokken reiken zonder enige inspanning. Het heeft een magnetisch snoer dat 360 graden kan draaien en kan worden opgeladen via een standaard. Het maakt ook verbinding met de stijltang zelf. Persoonlijk gebruik ik het wanneer ik de tijd neem om mijn haar te stylen, omdat de tool maximaal 30 minuten draadloos kan blijven (dat betekent dat je hem in een andere kamer kunt gebruiken terwijl iemand anders de badkamerspiegel vasthoudt). Meestal heb ik niet meer dan 15 tot 20 minuten nodig om mijn haar te fixeren, maar ik vind het fijn dat ik de optie heb. PS: hij laadt volledig op in 70 minuten.
k strijk mijn haar doorgaans niet vaak omdat het van nature al steil is, maar de Corrale heeft dat veranderd. Ik ben erg enthousiast over hoe de stijltang mijn lokken gladstrijkt tot een zijdezachte, glanzende afwerking, zo veel zelfs dat ik er de voorkeur aan geef boven mijn haar dat aan de lucht is gedroogd. Mijn haar voelt zachter aan en ziet er gezonder uit in plaats van dof en beschadigd. Dit is te danken aan de flexibele platen die zorgen dat je haar niet blijft haken, trekken of klem komt te zitten tussen de platen. De platen zijn ultradun (65 micron breed) en vormen zich naar de textuur van je haar, wat het ook mag zijn. Nog nooit heb ik een stijltang gehad met zo'n stevige grip op mijn haar, dat eerder geneigd is uit te spreiden en uit een gewoon strijkijzer te vallen.
Er zijn slechts drie instellingen voor de temperatuur: 165°C, 185°C en 210°C. Je hoeft geen extreem hoge temperatuur te gebruiken, omdat de Corrale is ontworpen om elke sectie van je haar vast te grijpen en stevig aan te drukken, zodat de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld. Mijn haar is behoorlijk dik, waardoor er meestal twee haardrogers nodig zijn in de salon na het wassen. Maar als ik mijn haar stijl met de Corrale, hoef ik maar één keer over mijn hoofd te gaan in plaats van steeds opnieuw. Dyson beweert dat dit de schade aan het strijkijzer met 50% vermindert.
Mijn favoriete manier om de Dyson Corrale te gebruiken is om krullen te maken. Ik vond het altijd moeilijk om strijkijzerkrullen te maken, maar met de platen van deze stijltang glijden ze gemakkelijk over mijn haar en maken het krijgen van de strandachtige golven van mijn dromen net zo eenvoudig als met mijn polsen zwaaien.
Ik heb ook geleerd hoe ik verschillende soorten golven kan maken door de stijltang op verschillende manieren te gebruiken. Vanuit mijn ervaring zal het doen van één buiging en dan langzaam een sectie naar beneden een veel lossere, "moeiteloze" krul geven. Door de hele stijltang geleidelijk te draaien terwijl deze vastgeklemd is (bijna als een krultang), krijgt u strakkere, veerkrachtigere krullen. Door meer spanning toe te voegen, oftewel je haar actief uit te rekken terwijl je draait, kun je een meer volumineuze krul krijgen.
Ik ben eerlijk gezegd een grote fan van de Dyson Airwrap (lees hier mijn review van de Dyson Airwrap) omdat het de stylingtijd voor mij verkort door mijn haar te krullen terwijl het vochtig haar droogt. Het belangrijkste verschil is dat je de Corrale alleen op droog haar moet gebruiken. Ik moet zeggen dat de Corrale me ook meer controle en precisie geeft in hoe ik mijn haar style en het eindresultaat, terwijl de Airwrap altijd grote, volumineuze blowout-krullen geeft (begrijp me niet verkeerd, ik ben er dol op). Ik denk echt dat de Corrale beter geschikt is voor het steilen dan de gladmakende borstelopzetstukken van de Airwrap, omdat je de warmte kunt regelen voor je haartype.
Het is aan jou om te beslissen of de prijs van de Dyson Corrale een prijs is waar je voor bereid bent te betalen. Maar naar mijn mening, overtreft de stijltang andere op de markt en het is bijna een twee-in-een deal met zijn krulmogelijkheden. Mijn Dyson Airwrap, die ik al twee jaar intensief gebruik, kostte €600. Het werkt nog steeds als nieuw en ik weet dat het nog jaren van hoge kwaliteit zal zijn. Uiteraard kun je alles wat Dyson als een grote, maar waardevolle investering beschouwen.